"Cred ca exporturile de masini si de componente auto vor ajunge la 11 milarde de euro in 2012. Imi bazez estimarea in primul rand pe activitatea de la Dacia, avand in vedere ca 82% din portofoliul de contracte sunt deja semnate. Vom lansa un nou automobil, vom pune in functiune o noua fabrica de motorae si o noua capacitate de cutii de viteze. Productia ultimilor doua unitati va merge in proportie de 50% la export, a spus Stroe, presedintele Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM) si vicepresedinte Automobile Dacia.

El a adaugat ca si Ford ar putea sa contribuie la cresterea exportului in sectorul de profil, precum si producatorii de componente auto.

In acest an contributia industriei auto la export a fost de 10,33 miliarde de euro, din care 3,3 miliarde de euro reprezinta comertul cu masini si 7 miliarde euro cel de componente auto, a mai spus Stroe, prezent la un seminar organizat de Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor din Romania.

Incepand cu anul viitor, la fabrica Dacia de la Mioveni va intra in productie a doua generatie a modelului Logan.

Citeste si:

De asemenea, in prima parte a anului viitor, la uzina Ford de la Craiova vor fi produse primele unitati de serie a noului monovolum de clasa mica B-Max, care va fi fabricat exclusiv in Romania.

ANEIR estimeaza pentru acest an exporturi de 45 de miliarde de euro, in crestere cu 20%.