Calendarul Pirelli 2012 a fost prezentat la Bucuresti, dupa premiera sa globala care a avut loc la inceputul lui decembrie la New York, in cladirea "The Armory", un reper militar din secolul XIX.
Pretul Calendarului Pirelli 2012 nu a fost comunicat, insa anul trecut acesta a costat 2 milioane de dolari si a fost lansat la Moscova de Karl Lagerfeld (“Mythology”).

Cea de-a 39 editie a Calendarului este opera lui Mario Sorrenti, primul fotograf italian din istoria Calendarului Pirelli. Napolitan prin nastere si new-yorkez prin adoptie, Sorrenti a ales insula Corsica si peisajul sau salbatic pentru a crea al sau "swoon": extazul capturat in imagini.

Cele 25 de imagini din editia 2012 a "Calendario Pirelli", optsprezece alb-negru si sapte color - sunt prezentate intr-un portofoliu rafinat, un format care nu a mai fost folosit pana acum.

"In "extaz", am pus corpurile in contact direct cu Natura, care le cuprinde ca si cum acestea ar fi o prelungire a ei, intr-o serie de imagini in care pietre, pamant, trunchiuri de copac, cer si mare sunt toate transformate intr-un fundal pentru corpuri", spune Mario Sorrenti.

In Calendarul 2012 sunt prezente 12 protagoniste, noua modele si trei actrite. Printre modele se numara braziliana Isabeli Fontana (Calendarul 2003, semnat de Bruce Weber, 2005 de Patrick Demarchelier, 2009 de Peter Beard si 2011 de Karl Lagerfeld), rusoaica Natasha Poly (Calendarul Pirelli 2011 de Karl Lagerfeld), olandezele Saskia de Brauw si Lara Stone (Calendarul 2009 de Peter Beard si 2011 de Karl Lagerfeld), americancele Joan Small si Guinevere Van Seenus (Calendarul 2006 de Mert si Marcus), poloneza Malgosia (Calendarul 2009 de Peter Beard), lituaniana Edita Vilkeviciute, britanica Kate Moss (Calendarul 1994 de Herb Ritts si 2006 de Mert si Marcus). Actritele sunt ucraineana Milla Jovovich (Calendarul 1998 de Bruce Weber), italianca Margareth Madè si japoneza Rinko Kikuchi.

Pirelli este al cincilea cel mai mare producator de anvelope din lume dupa volumul vanzarilor. Este prezent in peste 160 de tari, are 19 fabrici pe patru continente si peste 30.000 de angajati in intreaga lume. In SUA, Pirelli detine o fabrica si un sediu in Roma (Georgia), precum si birouri in New York.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri