Producatorul de anvelope premium Pirelli isi va mari anul viitor capacitatea de productie cu 30%, la 10 milioane de unitati, potrivit lui Giuseppe Cangelosi, directorul general al companiei.

“Anul acesta Pirelli a produs in Romania 7 milioane de anvelope, iar anul viitor avem in plan 10 milioane de unitati. Circa 95% din productie este exportata”, a precizat Cangelosi.

Managerul Pirelli nu a confirmat daca Ford Craiova va lua anvelope de la Slatina.

Fabrica de anvelope de la Slatina va deveni cea mai mare unitate de profil a grupului Pirelli.

Investitiile realizate de grupul italian Pirelli in Romania pana la sfarsitul anului trecut depaseau 300 milioane euro si vor ajunge in 2014 la circa 450 milioane euro, primele operatiuni ale companiei fiind lansate in 2005, prin construirea a doua fabrici de anvelope si cord metalic la Slatina.

Potrivit Pirelli, 160 de milioane de euro sunt destinati programului de extindere a fabricii de anvelope din Slatina, proiect lansat in anul 2008 si care urmeaza sa fie finalizat in anul 2013, avand drept obiectiv marirea capacitatii de productie.

Centrul Industrial Pirelli din Slatina are in prezent 2.400 de salariati, urmand sa ajunga pana la sfarsitul proiectului la 2.700 de angajati.

Pe langa fabricile de la Slatina, grupul italian este prezent in Romania cu unitate de productie de filtre pentru motoare diesel la Bumbesti Jiu, judetul Gorj.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Slatina: Explozie urmată de incendiu într-un bloc. Zeci de persoane, evacuate
Setari Cookie-uri