SUV-ul Duster al Dacia, care urmeaza sa intre pe piata britanica in acest an, a fost inclus de publicatia Top Gear intr-o selectie de zece modele pe care le asteapta in 2012, marca romaneasca fiind printre preferatele prezentatorului James May, poreclit si "Captain Slow", scrie Mediafax.

"Anul acesta este mare pentru una din marcile favorite ale lui James. Pentru prima data cei de la Dacia intra pe piata britanica si aduc si un Duster cu ei. Pentru numai 11.000 de lire sterline poti avea un mijloc de transport ieftin, onest si robust. Poti spune, de asemenea, tuturor ca ai o Dacia si sa castigi astfel puncte la James May", scrie Top Gear.

Modelele selectate de Top Gear sunt Pagani Huayra, Porsche 918, Jaguar C-X16, Dodge Viper, Dacia Duster, Alfa Romeo 4C, Bugatti Galibier, Renault Twizy, Ford GT500, Peugeot 208.

James May prezinta, alaturi de Jeremy Clarkson si Richard Hammond, emisiunea Top Gear difuzata de BBC. May a primit porecla de "Captain Slow" dupa ce a pierdut aproape toate cursele organizate intre cei trei prezentatori ai emisiunii, dar si din cauza stilului mai lent de condus.

In mai 2010, May descria, intr-un comentariu in publicatia britanica The Telegraph, Dacia Duster ca pe o masina ieftina acceptabila din punct de vedere tehnic, care nu te face sa te simti in lumea a treia si aminteste totodata marilor constructori auto ca au uitat arta de a produce astfel de automobile.

"Noul Duster, care nu trebuie confundat cu oribilul Duster vechi, este un fel de automobil off-road soft produs in Romania sub egida Renault (si putin a Nissan). Il conduc de ceva timp. Cred ca este bun", afirma May.

El a comparat, la momentul respectiv Duster cu "Dormitorul din Arles" al lui Van Gogh - un loc simplu, dar unde se poate vedea tot ceea ce este necesar pentru fericire si multumire.

In septembrie 2009, realizatorii emisiunii auto Top Gear, transmisa de BBC, au ales Transfagarasanul pentru a filma un episod dintr-un turneu mondial de promovare. Cei trei realizatori ai emisiunii au condus atunci un Lamborghini, un Ferrari si un Aston Martin.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
[FOTO] Vacante pentru aventurieri: Top 5 destinatii VERZI