"Comparativ cu tari precum Bulgaria, unde costul cu taxa de drum este de 0,008 euro centi/kilometru, transportatorii romani platesc 0,15 euro centi/kilometru. In 2007, un transportator roman efectua anual aproximativ 110.000 kilometri pe teritoriul national, iar in 2011 media kilometrilor efectuati la transportul de marfuri a scazut la 70.000 kilometri/vehicul, ceea ce ne arata in mod clar ca statul trebuie sa aplice o serie de masuri care sa salveze ce se mai poate din transporturile comerciale romanesti.

In acest context, FORT a transmis o scrisoare Guvernului in care solicita ca incasarea taxei de drum aferenta utilizarii infrastructurii rutiere sa se faca dupa modelul austriac utilizand GO-Box-ul", se arata in comunicat.

Potrivit FORT, introducerea acestui sistem ar optimiza costurile pe care transportatorii comerciali le inregistreaza din cauza neutilizarii infrastructurii rutiere ca urmare a restrictiilor de circulatie impuse, precum si a obligativitatii de a respecta timpul de odihna si conducere.

Citeste si:

Reprezentantii federatiei sustin ca transportatorii de marfuri si de persoane au inregistrat anul trecut pierderi de peste 50 milioane de euro din cauza starii infrastructurii rutiere si a cresterii preturilor la carburant.

Organizatia FORT reuneste aproape 500 de firme.