Renault-Nissan anunta vanzari in crestere pe 2011

Vanzarile aliantei Renault-Nissan la nivel global, inclusiv partenerul rus AvtoVAZ, au crescut anul trecut cu 10%, la 8,03 milioane de autovehicule, datorita rezultatelor bune ale companiei japoneze in Statele Unite si China, transmite Reuters, preluat de Mediafax.

Cifrele au fost anuntate marti seara, la Salonul Auto de la Detroit, de directorul general al Renault si Nissan, Carlos Ghosn.

Vanzarile Nissan au urcat cu 14%, la 4,67 milioane de autoturisme si camionete, in timp ce livrarile Renault au crescut cu 4,6%, la 2,72 milioane. AvtoVAZ, detinut in proportie de 25% de Renault, a vandut 630.000 de autovehicule.

Cele trei companii nu au oferit alte detalii privind performantele pentru anul trecut, insa Ghosn sustine ca Nissan a depasit performantele medii din toate pietele importante. Pe ansamblu, vanzarile de autoturisme au crescut anul trecut cu 8,9% in SUA, respectiv cu 10% in China.

Ghosn estimeaza ca piata chineza ar putea incetini in acest an, in timp ce cererea din SUA ar trebui sa urce cu 5-8%, iar piata europenaa va suferi un declin de 3-5%, dupa ce s-a contractat anul trecut cu 1%.

"Asistam la venirea recesiunii in Europa in 2012", a afirmat el la Detroit.

Sursa imagine:
Compania


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri