Scutit de taxe in Rusia, Autoliv pleaca din Romania

Autoliv, lider modial in productia de sisteme de siguranta auto, vrea sa isi mute unitatile de productie din Estonia, Suedia si Romania la doua fabrici noi din Rusia, scrie baltic-course.com.

Noile unitati de productie Autoliv sunt in orasele St Petersburg si Togliatti.

Oficialii Autoliv nu au vrut sa confirme si au spus ca o parte din afirmatiile presei sunt putin eronate. Directorul de comunicare Autoliv, Henrik Kaare, sustine ca nu operatiunile din Estonia vor fi mutate in Rusia, ci cele din Romania si Suedia.

Directorul de dezvoltare Autoliv si seful proiectului din Rusia Gustaf Celsing a declarat ca mutarea este cauzata de politica vamala rusa care favorizeaza industria auto. Daca cel putin 30% din operatiunile de fabricatie Autoliv sunt transferate in Rusia, marii constructori de masini din Europa de Vest vor fi scutiti de taxe de import.

Subsidiara din Romania a Autoliv a fost infiintata in 1997 si opereaza trei centre de productie pentru centuri de siguranta, chinga destinata centurilor, airbag-uri si generatoare cu gaz pentru airbag-uri, la Brasov, Timisoara si Lugoj.

Sursa foto: www.autoliv.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri