Anca Boagiu a declarat ca Ministerul Transporturilor are in vedere "spalarea rusinii" in ceea ce priveste lucrarile incepute in anii 2005, 2006, 2007 si care nu au fost finalizate nici pana in prezent.

Boagiu a inclus intre aceste lucrari autostrada Bucuresti - Brasov, tronsonul Bucuresti- Ploiesti, spunand ca acest tronson a inceput sa fie construit in urma cu "foarte multi ani", sustinand insa ca va fi finalizat "cu costuri decente".

Vor sa faca 200 de kilometri de autostrada anul acesta
Ministrul a adaugat ca anul acesta va fi terminata constructia a aproximativ 200 de kilometri de autostrada, care includ cei 62 de kilometri ai tronsonului Bucuresti - Ploiesti, si vor lucra si la construirea a 263 de kilometri de centuri ocolitoare si la reabilitarea a 1.800 de kilometri de drumuri nationale.

Citeste si:

"Vestea buna este ca la nivelul Comisiei Europene sunt aprobati 1,3 miliarde de euro pentru autostrazi si drumurile nationale si centurile ocolitoare si speram, chiar suntem foarte oprimisti, ca in primul trimestru al acestui an vom avea aprobari de circa un milliard de euro si pentru contractele de cale ferata", a spus Boagiu.

Prezent, alaturi de ministrul Transporturilor pe santierul autostrazii Bucuresti - Brasov, premierul Emil Boc a spus ca apreciaza efortul depus de ministerul de resort "pentru a tine constructorii in priza si pe perioada iernii", adaugand ca "este vital pentru Romania sa-si pastreze cresterea economica si in 2012".

"Avem nevoie ca de aer de plus econmic in 2012, de aceea orice efort e mai mult decat bine venit, pentru a sustine activitatea economica, pentru a sustine investitiile, pentru a sustine locurile de munca", a afirmat Emil Boc.