"Estimam ca piata camioanelor se va situa anul acesta la 5.000 de unitati, cu 1.200 mai multe fata de 2011. Principalul factor care va duce la cresterea vanzarilor va fi intensificarea lucrarilor din infrastructura, zona in care in ultimul timp s-au facut simtite miscari importante. Din acelasi motiv s-au inregistrat cresteri si in 2011", a spus reprezentantul importatorului MAN, MHS Truck&Bus, parte a grupului Automobile Bavaria.

El a precizat ca piata de profil a avansat anul trecut la 3.800 de camioane, cu 800 de unitati mai mult fata de nivelul inregistrat in 2010.

De asemenea, Geadau a aratat ca operatorii de leasing au devenit mai flexibili in ceea ce priveste finantarea achizitiilor de camioane.

Citeste si:

"Desi ponderea achizitiilor in leasing a scazut in ultimii ani de la 70% la 50%, acest sistem de finantare va juca un rol foarte important in vanzarile de camioane in acest an, pentru ca operatorii de profil au devenit mai flexibili in ceea ce priveste acest segment al pietei", a mai spus directorul de vanzari.

El a estimat ca necesarul de camioane pe piata este de 7.000 - 8.000 de unitati pe an.

Aproximativ 75% din totalul pietei de profil din Romania este reprezentat de vanzarile de camioane grele, de peste 16 tone.