„Preproductia la monovolumul B-Max a inceput, insa productia va incepe in cel de-al doilea trimestru. In urma cu 6 luni Ford a declarat ca fabrica de la Craiova va fi o megauzina, deci va fabrica mai multe modele. Vom adauga inca un model fabricii de la Craiova, nu va pot spune cand”, a declarat Henrik Nenzen, directorul general al Companiei Nationale de Vanzari Ford.

Potrivit lui Nenzen, “B-Max ofera multe avantaje, va atrage clientii de autoturisme din Clasa C, Ford Focus, Opel Astra, VW Golf”.

Pretul modelului B-Max nu a fost facut public, insa managerul Ford sustine ca acesta va avea un pret mai mic in Romania fata de celelalte tari europene in care va ajunge.

„B-Max va fi un autovehicul atractiv in ceea ce priveste pretul, nu va pot spune in cate unitati va fi produs, insa va fi bine primit de Marea Britanie, Spania”, a mai spus Nenzen.

Citeste si:

La Craiova va intra in fabricatie si cel mai mic motor construit pana acum de Ford, propulsorul de 1 litru EcoBoost.

Pana in iunie 2011, Ford a investit 450 de milioane euro in operatiunile pe care le desfasoara la Craiova, proiect pentru care compania americana s-a angajat prin contractul de privatizare sa aloce 675 milioane euro.

In Romania, marca Ford ocupa locul 4 in topul celor mai vandute marci de import cu 5.547 de unitati noi livrate in 2011, in scadere cu 26,6% fata de 2010.