Producatorul japonez de cablaje auto Yazaki, prezent si in Romania, va construi o noua fabrica in Bulgaria, in orasul Sliven, care va furniza componente pentru Ford, scrie Mediafax care citeaza Novinite.

Constructia fabricii va fi finalizata in iunie 2012, iar pana la sfarsitul acestui an vor fi angajate 500 de persoane, numarul acestora urmand sa creasca la 1.500 in 2013, a declarat primarul din Sliven, Koliu Milev.

"Compania japoneza va produce anual la Sliven circa 4.000 de sisteme de cablaje pentru vehicule Ford", a aratat Milev.

Yazaki Bulgaria este detinuta integral de Yazaki Corporation, care a investit deja in Bulgaria circa 60 de milioane de leva (30 milioane euro) si a infiintat peste 2.600 de locuri de munca, operatiunile fiind concentrate in orasul Yambol din sud-estul tarii.

Au 5.000 de angajati in Romania
Subsidiara din Romania a companiei japoneze a fost infiintata in 2003, cand a deschis o fabrica la Ploiesti. Pana in prezent, valoarea investitiilor totale in Romania depaseste 85 milioane euro.Yazaki are in Romania aproximativ 5.000 de angajati.

Yazaki a deschis anul trecut o noua fabrica in Romania, la Caracal, in urma unei investitii de patru milioane de euro. Unitatea furnizeaza componente pentru Ford. Fabrica are circa 600 de angajati, urmand ca numarul acestora sa creasca in acest an cu 400-500 de salariati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Cazul de la Caracal: Nu excludem ca Luiza Melencu sa fie in viata