Ford a inceput productia motorului pe benzina EcoBoost de 1 litru 100 CP sau 125 CP la fabrica de la Saarlouis, Germania, care va echipa in 2012 mai multe modele, inclusiv C-MAX si noul B-MAX fabricat la Craiova.
Noul Focus cu motor EcoBoost de 1 litru 100 CP are un consum de 4,8l/100km si emisii CO2 de 109 g/km.

Motorul cu turbocompresor si injectie directa este disponibil si intr-o versiune cu 125 CP, avand un consum de 5l/100km si emisii de CO2 de 114g/km.

Modelul Focus cu motor EcoBoost 1,0 litri inregistreaza standarde de performanta similare modelelor echipate cu motoare diesel, datorita unui cuplu motor constant de 170Nm intre 1.400rpm si 4.500rpm.

Noul motor 1,0 litri EcoBoost este produs la fabrica de motoare Ford din Köln, Germania. Ford a investit aici 134 milioane de euro pentru a dezvolta o linie speciala high-tech la fabrica din Köln, in vederea construirii acestui motor.

Tot in acest an, productia motorului va incepe si la fabrica Ford de la Craiova, Romania.

Capacitatea de productie la nivel european ar putea ajunge la 700.000 de motoare pe an.

Ford Motor Company, cu sediul in Dearborn, Mich., produce sau distribuie autovehicule pe sase continente. Avand aproximativ 166.000 de angajati si 70 de fabrici in intreaga lume, printre marcile auto ale companiei se numara Ford si Lincoln.

Ford Europa se ocupa cu productia, comercializarea si operatiunile de service ale vehiculelor marca Ford pe 51 de piete individuale si are aproximativ 66.000 de angajati. Pe langa Ford Motor Credit Company, operatiunile Ford Europa includ Divizia Ford de Servicii pentru Clienti si 22 de unitati de productie, inclusiv intreprinderi mixte.

Primele masini Ford au fost livrate in Europa in 1903 - in acelasi an in care a fost fondata Ford Motor Company. Productia europeana a inceput in 1911.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri