Fostul director Financiar al Porsche Holger Haerter si alti doi membri ai conducerii au fost inculpati pentru furnizarea unor informatii false unei banci atunci cand compania auto germana a refinantat un imprumut de 10 miliarde de euro, relateaza Bloomberg, potrivit Mediafax.

Cei trei sunt acuzati ca au subevaluat necesarul de lichiditati al Porsche cu 1,4 miliarde de euro, in martie 2009, cand producatorul auto era supraindatorat in urma incercarii esuate de preluare a Volkswagen, potrivit procuraturii din Stuttgart.

Acest necesar de lichiditati avea legatura cu optiunile de achizitie detinute de Porsche pentru actiuni VW.

Haerter va contesta acuzatiile, a declarat intr-un comunicat avocatul sau, Anne Wehnert.

Investitorii sustin ca Porsche i-a indus in eroare prin negarea, pe tot parcursul anului 2008, ca ar intentiona sa preia VW.

Porsche a anuntat in octombrie 2008 ca detine majoritatea actiunilor comune ale VW, provocand aprecierea cotatiilor, in conditiile in care investitorii speculativi s-au grabit sa isi acopere pozitiile. Porsche a respins acuzatiile.

Scandalul a dus la declansarea unor numeroase litigii in Statele Unite, ceea ce provocat amanarea fuziunii Porsche cu VW.

Procuratura a avertizat ca anchetele impotriva fostilor membri ai conducerii Porsche, inclusiv impotriva fostului director general Wendelin Wiedeking, nu vor fi finalizate inainte de jumatatea acestui an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
DIICOT: Doua persoane din Capitala, prinse cu doua kilograme cannabis
Setari Cookie-uri