Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut in ianuarie fatǎ de luna precedenta ca serie bruta cu 19,9% si a crescut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,6%, a anuntat joi Institutul National de Statistica (INS).

Evolutia a fost determinata de scaderile inregistrate la comertul cu autovehicule (-30,5%), comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-26,5%) si activitatilor de intretinere si reparare a autovehiculelor (-16,7%). Comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule a crescut cu 3,1%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna ianuarie 2012, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 2,6%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in luna ianuarie 2012 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie bruta, a inregistrat o scadere cu 14%, provenita de la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (-16,6%), de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-12,6%) , de la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-11,1%), de la activitatile de spǎlare, curǎtare si vopsirea textilelor si blǎnurilor (-7,9%). Cresteri s-au inregistrat la activitǎti ale agentiilor turistice si tur-operatorilor 0,4%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in luna ianuarie 2012 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat o scadere cu 8,5%.

Fata de ianuarie 2010 volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a inregistrat pe total o scadere cu 0,4%, datorata scaderilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-33,1%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-3,5%). Cresteri s-au inregistrat la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+10,3%). Comertul cu autovehicule a rǎmas la aceeasi valoare.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat pe total o crestere cu 4%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna ianuarie 2012 a inregistrat o cifra de afaceri cu 1,5% mai micǎ comparativ cu luna ianuarie 2011, provenita de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-12,2%), de la activitǎtile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-10,3%) si de la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-2,1%). Cresteri s-au inregistrat la activitatile de spǎlare, curǎtare si vopsirea textilelor si blǎnurilor (+17,2%) si la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (+8,5%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna ianuarie 2012 a inregistrat o cifra de afaceri cu 0,7% mai micǎ comparativ cu luna ianuarie 2011.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Setari Cookie-uri