Vanzarile de autoturisme noi ar putea sa scada si anul acesta, nefiind sustinute de programul Rabla care ofera vouchere de patru ori mai putine decat anul trecut, doar pentru 10.000 de masini noi.
Piata de masini noi a scazut cu 7% in primele doua luni ale anului, la 8.000 de unitati, potrivit Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

“In acest an programul Rabla va permite casarea a doar 30.000 de masini, vor putea fi cumparate numai 10.000 de masini noi prin utilizarea de vouchere. Avand in vedere toate aceste aspecte, estimez ca in 2012 piata de masini noi va stagna, sau chiar va inregistra o mica scadere, in jur de 5%”, a declarat pentru wall-street.ro Attila Okanyi, director general Autovit.ro.

Anul trecut, livrarile de autoturisme s-au redus cu 11%, la 94.624 unitati, din care aproximativ 40% au fost achizitionate cu tichete valorice.

Piata de masini rulate

Oficialul Autovit.ro se asteapta anul acesta ca numarul autoturismelor second-hand importate sa creasca cu 50% fata de 2011, desi in primele doua luni a fost inregistrata o scadere de 12%, la 23.000 de masini rulate.

Anul trecut, au fost inmatriculate in Romania 96.000 de autoturisme la mana a doua, declinul fata de 2010 fiind de 55%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri