Marcile germane sunt si anul acesta in top 10 cele mai cautate masini rulate. Peste 20% dintre romanii care au cautat o masina la inceput de 2012 au optat pentru Wolkswagen, urmat de BMW (18%) si Audi (15%). Pe ultimele locuri in topul preferintelor de cumparare se numara Renault si Peugeot, cu 5%, respectiv 4% din totalul cautarilor.

Cel mai cautat model este Wolkswagen Golf cu 7% din totalul cautarilor, locul secund fiind ocupat de Audi A4 (6,5%), urmat de Volkswagen Passat (6%). Ultimele locuri din top 10 cele mai cautate modele sunt detinute de Dacia Logan, BMW Seria 3 si Opel Corsa.

“Romanul aflat in cautarea unui automobil second-hand apreciaza in primul rand tehnologia, confortul si, nu in ultimul rand, statusul social oferit de marcile consacrate la nivel european”, a declarat Attila Okanyi, director general autovit.ro.

Pe prima pozitie in randul celor mai bine vandute masini noi din Romania, modelul Dacia Logan ocupa locul 8 in preferintele cumparatorilor de masini rulate, in timp ce, ca marca, Dacia ocupa locul7.

Citeste si:

Masinile japoneze, desi recunoscute la nivel mondial pentru fiabilitatea lor, sunt mai putin apreciate de romani. La inceput de 2012, primele trei cele mai cautate marci de masini japoneze sunt: Toyota care a inregistrat 3% din totalul cautarilor, Mitsubishi (2,7%), urmate de Nissan care pentru care s-au inregistrat doar 2,6% dintre cautari. Cele mai cautate modele japoneze au fost : Mitsubishi Pajero, Toyota Land Cruiser si Toyota RAV-4.

Top 10 cele mai cautate marci in perioada ianuarie-martie 2012
1. Volkswagen;
2. BMW;
3. Audi;
4. Opel;
5. Mercedes-Benz;
6. Ford;
7. Dacia;
8. Skoda;
9. Renault;
10. Peugeot

Top 10 cele mai cautate modele in perioada ianuarie-martie 2012
1. Volkswagen Golf
2. Audi A4
3. Volkswagen Passat
4. Opel Astra
5. Audi A6
6. Skoda Octavia
7. Ford Focus
8. Dacia Logan
9. Seria 3 (toate)
10. Opel Corsa