Doua treimi din posesorii de hibride nu mai vor masini eco

Doua treimi din posesorii de masini hibride din America nu mai cumpara astfel de masini a doua oara, reiese dintr-un studiu al companiei de cercetare Polk.

Desi numarul de masini hibride s-a dublat din 2007, doar 35% dintre americanii isi achizitioneaza din nou un autoturism ecologic, restul de 75% revin la automobile care functioneaza doar pe combustibil.

Potrivit Polk, pretul carburantului in crestere in perioada 2008-2011 a determinat americanii sa aleaga masini hibride.

Proprietarii de hibride par sa isi mentina loialitatea fata de marca la intoarcerea in piata de autoturisme noi. Anul trecut, 60% din proprietarii de hibride Toyota au revenit in piata pentru a cumpara un alt model Toyota, in timp ce 41% dintre ei au achizitionat un alt hibrid.

In cazul proprietarilor de hibride Honda, mai mult de 52% dintre ei au ramas fideli marcii, in timp ce sub 20% au cumparat un alt hibrid.

Anul trecut, autoturismele hibrid au reprezentat 2,4% din piata auto americana, in scadere de la 2,9% in anul de varf, 2008.

Toyota a vandut anul trecut, 136.460 de autoturisme Prius, iar Ford doar 11.280 de unitati Fusion hibrid. Anul trecut, au fost comercializare aproximativ 17.000 de masini electrice.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri