La inceput de 2012, romanii cauta masini sub 3.000 euro

Cele mai multe afisari pe internet le au masinile rulate inmatriculate in Romania cu un pret intre 2.000 si 3.000 euro, chiar daca autoturismele au si 300.000 de kilometri pe bord, spune Bogdan Axinia, directorul general Auto.ro.

“Romanii au o preferinta pentru motoarele diesel, insa criteriul cel mai important de cautare pe internet este pretul, mai putin kilometrajul si anul. Acestia vor masini intre 2.000 si 3.000 euro: Fiat, VW, Dacia, Daewoo”, a declarat Axinia.

In primele trei luni, pe auto.ro au fost puse in vanzare mai multe masini la vanzare inmatriculate in tara inainte de 2007, carora este posibil sa li se aplice taxa auto de anul viitor. Impactul a fost o scadere a preturilor, intrucat oferta a crescut.

Potrivit managerului, “numarul de masini neinmatriculate in Romania este din ce in ce mai mic, o scadere dramatica a fost inregistrata inca de anul trecut”.

Auto.ro a lansat luna aceasta o aplicatie pentru iPhone specializata pe serviciile din domeniul auto, benzinarii, vulcanizari, spalatorii, service-uri, asistenta rutiera, parcari.

Nivelul mediu al preturilor autovehiculelor second hand din Romania s-a mentinut la inceputul anului la aceeasi valoare inregistrata anul trecut, respectiv aproximativ 5.000 euro, conform AutoIndex.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri