Emiratul Abu Dhabi va iesi din actionariatul constructorului auto german Daimler, proprietarul Mercedes-Benz, statul arab reducand investitiile internationale ale fondurilor pe care le controleaza, potrivit revistei germane "manager magazin", preluata de Reuters.

Fondul Aabar al emiratului Abu Dhabi este in discutii pentru iesirea din actionariatul Daimler, dupa ce si-a redus participatia directa la grupul german de la 9% la 3%, au declarat surse apropiate situatiei pentru publicatia germana.

Totodata, Aabar vrea sa vanda participatia de 40% pe care o detine la echipa de Formula Unu Mercedes Formula 1, controlata tot de Daimler.

Contactati de Reuters, reprezentantii Daimler si Aabar nu au fost disponibili pentru comentarii.

Abu Dhabi, care genereaza peste jumatate din Produsul Intern Brut al Emiratelor Arabe Unite, isi reevalueaza portofoliul de investitii internationale in cadrul unei strategii de crestere a disciplinei in randul firmelor nationale de investitii.

Compania energetica de stat TAQA a vandut in aprilie participatia de 7% pe care o detinea la Tesla Motors, printre actionarii careia se numara Daimler si Toyota.

Aabar a devenit cel mai mare actionar al Daimler dupa ce a cumparat in 2009, pentru 1,95 miliarde euro, 9,1% din titlurile companiei.
Pretul actiunilor constructorului auto german a crescut de doua ori de atunci, astfel ca valoarea de piata a participatiei controlate de Abu Dhabi a urcat la aproximativ 4 miliarde euro.

Aabar detine direct 3,1% din actiunile Daimler, restul participatiei fiind controlata printr-o retea de holdinguri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Sistem de testare rapidă pentru şoferii din Emiratele Arabe Unite
Setari Cookie-uri