"Lucrarile de constructie vor fi demarate in cel de-al doilea trimestru al anului 2012, iar procesul de productie este programat sa inceapa la mijlocul anului 2013. Noul centru va avea o suprafata totala de circa 38.000 metri patrati. Pana la sfarsitul anului viitor, in jur de 340 de angajati isi vor desfasura activitatea in domeniul productiei si cercetarii din cadrul acestui centru. De-a lungul urmatorilor ani, locatia urmeaza sa fie extinsa", se arata intr-un comunicat transmis de Bosch.

Noul centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care produce unitati electronice de comanda, semiconductori si senzori pentru industria auto si alte domenii. Divizia are 17 unitati de productie la nivel mondial si un numar de aproximativ 20.000 de angajati.

Pana in prezent, grupul Bosch este reprezentat in Romania in trei locatii. In Bucuresti, Bosch este prezent cu o societate de distributie de scule electrice, sisteme de incalzire, sisteme de securitate, siguranta si comunicatii, si echipamente auto pentru piata de aftermarket, iar in Timisoara se afla un centru de comunicare.

La Blaj se afla o unitate de productie pentru tehnica liniara, care este in prezent extinsa cu o unitate de productie destinata industriei auto. Numarul total de angajati ai concernului Bosch in Romania este de circa 1.400 de persoane.

Citeste si:

Consiliul Judetean Cluj a aprobat in luna februarie un contract cu Bosch pentru deschiderea unei fabrici de componente auto in Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu.

Presedintele PDL, Emil Boc, afirma in luna aprilie ca a discutat in sedinta Biroului Permanent Judetean al PDL Cluj despre investitiile De’Longhi si Bosch din judet, dorind sa se asigure ca ajutoarele de stat pentru acestea vor fi acordate de Ministerul Finantelor.