Numarul reinmatricularilor a scazut cu 19%, de la 128.930 la 104.450 de unitati anul acesta, precizeaza site-ul auto, care citeaza datele politiei, scrie Mediafax.

In luna aprilie s-au inmatriculat pentru prima data 11.320 de unitati, cu mult peste cele 3.960 de masini inscrise in circulatie in luna aprilie a anului trecut, cea mai slaba luna din an, conform statisticilor Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

"Reducerea taxei de poluare cu pana la 25% la inceputul acestui an justifica influenta directa asupra numarului ridicat de importuri de masini rulate si implicit cresterea numarului de masini inmatriculate pentru prima data in Romania, in primele patru luni ale anului in curs", a declarat, intr-un comunicat, directorul general al Auto.ro, Bogdan Axinia.

Citeste si:

Inmatricularile de autoturisme noi au crescut cu 24% in primul trimestru comparativ cu perioada similara a anului trecut, la 18.270 de unitati, crestere sustinuta si de prima luna a programului Rabla.

Potrivit Auto.ro, nivelul mediu al preturilor autovehiculelor second hand din Romania s-a mentinut in primul trimestru al acestui an la aceeasi valoare inregistrata anul trecut, respectiv aproximativ 4.970 euro, conform AutoIndex.

Anul trecut, numarul masinilor second hand inmatriculate s-a redus la mai putin de jumatate, de la 214.606 unitati la 94.488 unitati.