Opel, subsidiara a grupului american General Motors (GM), a inceput recent sa opreasca productia modelului Astra in Germania, angajatii celor patru fabrici din tara fiind ingrijorati de siguranta locurilor de munca dupa aparitia, in presa, a unor informatii ca producatorul de automobile ar putea inchide o unitate.

Prima unitate afectata de oprirea productiei Astra in Germania a fost fabrica de la Bochum.

Stracke se pregateste, astfel, pentru o intalnire tensionata cu angajatii de la Bochum.

O eventuala decizie de a inchide fabrica ar marca cea mai dramatica masura luata pana acum de constructorii auto europeni, care incearca sa se adapteze la scaderea puternica a cererii in urma crizelor financiare din ultimii trei ani.

Fabrica de la Bochum are 3.100 de angajati si o capacitate de productie de aproximativ 160.000 autoturisme pe an.

Citeste si:

O sursa sindicala germana a declarat pentru saptamanalul WirtschaftsWoche ca urmeaza sa dezvaluie dovezi ca Opel "a pregatit in secret" un plan de inchidere a fabricii de la Bochum.

GM este pe cale sa opreasca productia Astra si la cea mai mare fabrica Opel din Germania, situata la Ruesselsheim, modelul urmand sa fie asamblat numai in Marea Britanie si Polonia. Grupul american este pe pierdere in Europa de peste 10 ani.

Sindicatele au criticat strategia GM, dupa ce managementul Opel a promis, acum doi ani, ca grupul nu va inchide nicio fabrica din Germania si nu va efectua concedieri masive.

Productia unitatii de la Bochum care nu vizeaza modelul Astra va fi transferata cel mai probabil la Ruesselsheim.