Se intampla in Singapore: Un Volkswagen nou costa cat o casa in Statele Unite

Pretul total al unui Volkswagen Passat nou in Singapore, centru financiar cu cea mai ridicata pondere de milionari in populatie din lume, atinge 152.000 de dolari, nivel similar cu cel al unei locuinte intr-o zona metropolitana din SUA, potrivit Bloomberg.

Pretul foarte ridicat este determinat de necesitatea de a achizitiona un permis pentru a putea detine o masina noua. Permisul, folosit de stat pentru a controla aglomerarea traficului si poluarea, costa 86.900 de dolari singaporezi (67.000 de dolari SUA) pentru un Volkswagen Passat, potrivit Mediafax.

Cresterea numarului de rezidenti cu 25% in sapte ani si cea mai ridicata proportie de familii cu avere de peste un milion de dolari in populatie au ridicat de zece ori a pretul permiselor in trei ani.

Pe langa nevoia de a cumpara un permis la licitatii organziate de stat la fiecare doua saptamani, rezidentii din Singapore trebuie sa plateasca impozite si taxe de inregistrare ce pot ajunge la 150% din valoarea masinii, potrivit site-ului Autoritatii de Transport Terestru.

Permisele dau dreptul de a detine o masina zece ani.

Guvernul a anuntat, saptamana trecuta, ca va renunta la planul de a reduce numarul de permise disponibile, pentru a limita aglomerarea traficului, ca urmare a nmultumirii generate de cresterea pretului permiselor.

Permisele din categoria celor care asigura dreptul de a achizitiona orice tip de autovehicul au ajuns chiar la 92.000 de dolari singaporezi in aprilie, maximul incepand din 1994, cand a fost inregistrat recordul de 110.500 dolari.

In Singapore, o insula de 642 kilometri patrati, numarul masinilor a atins un nivel record de 603.723 la sfarsitul anului trecut, comparativ cu 405.354 in urma cu zece ani. Peste o treime din populatia de 5,2 milioane a insulei este compusa din straini si expati cu rezidenta permanenta. Somajul s-a situat la 2% anul trecut, minimul a 14 ani.

Potrivit unui raport al firmei Boston Consulting Group, Singapore are de departe cei mai multi milionari ca procentaj din populatie, orasul-stat fiind urmat de Qatar si Kuweit, in timp ce SUA continua sa domine topul mondial al tarilor cu cei mai multi bogati.

Numarul familiilor cu avere de peste 1 milion de dolari a crescut anul trecut in Singapore la 188.000, reprezentand 17,1% din totalul gospodariilor din metropola cunoscuta pentru industria serviciilor financiare si care a devenit unul dintre cele mai importante centre bancare offshore din lume. Tot mai multi milionari aleg Singaopre ca resedinta, datorita taxelor mici si calitatii ridicate a vietii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri