Citroen va incepe la finalul anului productia C-Elysee si C4 L, pentru a intra pe piete internationale cu crestere ridicata precum bazinul mediteranean, China si Rusia.

C-Elysee este un sedan compact, iar C4 L este o versiune lunga a modelului C4.

Piata sedanurilor este formata in Rusia in proportie de 43% de modele in trei volume, iar in China in proportie de pana la 79%.

Piata sedanurilor compacte este cea mai mare piata de automobile din lume, cu peste 20 de milioane de vehicule inmatriculate in 2011, si reprezinta aproape o treime din totalul vanzarilor de autoturisme la nivel mondial.

Pe anumite piete, noul Citroen C-Elysee va fi disponibil cu motorul VTi de 72 CP. Modelul are un portbagaj de 506 litri si un ampatament de 2.65 m.

Produs la Vigo, in Spania, acest sedan in trei volume va fi lansat initial in Turcia, Spania, Europa Centrala si Algeria la sfarsitul lui 2012.

Citroen C4 L este pozitionat in partea superioara a segmentului C. Este primul model Citroen conceput de centrul de design Shanghai.

Modelul C4 L vine cu motorizarile pe benzina THP 155/170 (in functie de tara), dezvoltate in parteneriat cu BMW Group, si VTi 135. Ambele motoare pot fi cuplate la o noua cutie de viteze automata sau la o cutie secventiala cu 6 rapoarte.

Citroen C4 L va fi fabricat in toate regiunile in care va fi vandut in Wuhan, China pana la sfarsitul lui 2012 si in Kaluga, Rusia, in prima jumatate a lui 2013.

Citroen pregateste si lansarea modelului DS in China, pe 28 iunie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Programul Rabla demareaza pe 12 aprilie. Iata ce masini puteti cumpara