Peugeot-Citroen a consemnat in primul semestru un declin de 13%, raportat la perioada similara a anului anterior, la 1,62 milioane de unitati, a anuntat grupul intr-un comunicat, citat de portalul MarketWatch, relateaza Mediafax.

Pe piata europeana, cea mai importanta pentru producatorul francez, cota de piata a Peugeot-Citroen a scazut de la 13,9% in prima jumatate a anului trecut la 12,9%.

"Grupul ramane in continuare afectat de situatia nefavorabila de pe piata, cu cele mai bune piete pentru brandurile Peugeot si Citroen, Franta, Spania si Italia, in recesiune", se arata in comunicat.

Citeste si:

Producatorul auto se afla in negocieri cu sindicatele pentru o intensificare a programului de reducere de costuri, care ar putea include si inchiderea unei fabrici, in contextul presiunilor tot mai puternice asupra grupului pentru rezolvarea lipsei de competitivitate a facilitatilor de productie din Franta. Pe piata de origine, unele din fabricile Peugeot-Citroen opereaza la mai putin de 50% din capacitate.