Afacerile din comertul auto au scazut cu 2,3% in primele cinci luni ca serie bruta, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate s-au diminuat cu 1,9%, a anuntat luni INS.

Intretinerea si repararea motocicletelor a inregistrat un minus de 7%, comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule a scazut cu 4,3%, iar cel cu autovehicule cu 1,7%. Activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor au crescut cu 1,9%, conform Mediafax.

Serviciile de piata prestate populatiei, serie bruta, au inregistrat o cifra de afaceri cu 2,5% mai micǎ comparativ cu perioada similara a anului trecut, scadere provenita din activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-6,4%) si activitati ale hotelurilor si restaurantelor (-1,1%).

Cresteri s-au inregistrat la activitǎtile agentiilor turistice si turoperatorilor (6,5%), la activitatile de spǎlare, curǎtare si vopsirea textilelor si blǎnurilor (5,4%) si la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (3,3%).

Serviciile de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, au inregistrat in primele cinci luni o cifra de afaceri cu 2,9% mai micǎ comparativ cu perioada ianuarie-mai 2011.

In luna mai 2012, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut fatǎ de luna precedenta atat ca serie bruta, cu 12,3%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 1,1%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut fata de luna precedenta ca serie bruta cu 6,4% si a scazut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,4%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu autovehicule si motociclete a crescut ca serie bruta cu 3% si a scazut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,3%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a scǎzut fata de luna corespunzatoare a anului precedent, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 2,2%, respectiv cu 2,1%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Dacia ar putea reporni producția în a doua jumătate a lunii aprilie
Setari Cookie-uri