PSA Peugeot Citroen, cel mai mare constructor auto francez si al doilea din Europa, va inchide o fabrica din Franta si va reduce productia altei uzine, suplimentand concedierile cu 3.600 locuri de munca, la 9.600, pe fondul scaderii vanzarilor de automobile in Europa, transmite Bloomberg, informeaza Mediafax.
Astfel, compania va inchide fabrica din Aulnay, care functioneaza de 39 de ani, si va reduce productia la Rennes pentru a scadea cheltuielile operationale, se arata intr-un comunicat al PSA.

Divizia automotive a Peugeot a avut in primul semestru o pierdere operationala de 700 milioane euro.

Producatorul de automobile cheltuieste, de la mijlocul anului trecut, aproximativ 200 milioane de euro pe luna din rezervele de lichiditati. Compania vrea sa aduca "pe negru" fluxul de numerar operational pana la sfarsitul anului 2014.

Peugeot, Renault si Fiat au inregistrat in acest an in Europa cele mai puternice scaderi din industrie ale vanzirilor de automobile. PSA anticipeaza acum ca piata de pe continent se va contracta cu 8% in acest an, fata de estimarea anterioara de minus 5%.

"Sunt constient de seriozitatea anunturilor de azi, precum si de socul si emotiile pe care le vor trezi in companie. Profunzimea si persistenta crizei care ne afecteaza afacerile din Europa au facut acest proiect de reorganizare indispensabil pentru a ne alinia capacitatea de productie cu trendurile previzibile din piata", a declarat directorul general al Peugeot, Philippe Varin, in comunicat.

Livrarile din industria auto UE vor scadea in acest an la 12,2 milioane de automobile, revenind la nivelul din 1995, cu 21% sub varful inregistrat in 2007, potrivit Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile.

Vanzarile Peugeot la nivel mondial au scazut cu 13% in primul semestru, la 1,62 milioane autovehicule, a anuntat saptamana trecuta compania.

Actiunile PSA s-au prabusit in ultimele 12 luni cu 73%, compania avand in prezent o valoare de piata de 2,54 miliarde euro, la venituri de aproape 60 miliarde euro in 2011.

Rata de utilizare a capacitatii de productie a Peugeot a scazut in prima jumatate a anului la 76%, de la 86% in perioada corespunzatoare a anului trecut.

Capacitatea suplimentara din industria auto europeana s-ar putea dubla in acest an, la 2 milioane de autovehicule, potrivit estimarilor IHS Automotive.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri