Ponta nu-l uita pe Basescu nici la deschiderea A3: Cine zicea ca nu avem nevoie de autostrazi in Romania a gresit

Traficul pe autostrada Bucuresti-Ploiesti (A3) va fi deschis joi, cu exceptia iesirii spre Snagov in cazul careia lucrarile vor fi finalizate miercuri, Guvernul mentinandu-si insa decizia de a aplica penalitati pentru depasirea termenului de executie, a declarat premierul Victor Ponta.

El a inaugurat tronsonul de autostrada Bucuresti-Ploiesti, alaturi de fostul premier Calin Popescu Tariceanu, in mandatul caruia au fost incepute lucrarile, potrivit Mediafax.

"Cine zicea ca nu avem nevoie de autostrazi in Romania a gresit", a spus Ponta, facand referire la presedintele suspendat Traian Basescu, fost ministru al Transporturilor.

El i-a avertizat pe reprezentantii Ministerului Transporturilor ca sunt responsabili pentru ca iesirea spre Snagov a autostrazii sa fie finalizata miercuri de catre Euroconstruct. Pe autostrada Bucuresti-Ploiesti se va circula pe patru benzi, cu un regim de viteza de maximum 100 kilometri pe ora.

Atentionat de jurnalisti ca tronsonul de autostrada este pus in circulatie fara ca parcarile si alte facilitati sa fi fost terminate, premierul a apreciat ca ar fi fost o greseala ca punerea in circulatie sa fi fost amanata din acest motiv.

Acelasi punct de vedere a fost sustinut si de fostul premier Tariceanu, care a aratat ca parcarile si statiile de benzina nu sunt obligatorii in aceasta faza.

"Un tronson de 60 kilometri este o distanta pentru care nu sunt necesare statii de bezina. Sunt fericit ca lucrarea a fost terminata, dar trist ca un proiect relativ modest, de 60 kilometri, dureaza atat", a spus Tariceanu.

Primul termen de dare in folosinta a autostrazii Bucuresti-Ploiesti a fost anul 2010, finalizarea fiind amanata de mai multe ori.

In urma cu doua saptamani, premierul Ponta a anuntat ca Guvernul va aplica penalitati in cuantum total de 15 milioane lei firmelor care au depasit termenul de executie a lucrarilor la autostrada Bucuresti-Ploiesti, bani care vor fi folositi pentru programele speciale destinate persoanelor cu boli incurabile.

El a aratat ca lucrarile sunt intarziate si din cauza ca "baietii destepti" au aflat dinainte traseul autostrazii si au cumparat mai multe proprietati, cerand acum despagubiri. Ponta a precizat insa ca Executivul va recurge la exproprieri pentru rapiditatea lucrarilor, iar proprietarii vor avea dreptul sa actioneze statul in judecata.

Lucrarile la A3 sunt impartite in doua sectoare, Bucuresti-Moara Vlasiei, unde lucreaza consortiul italian Impressa Pizzarotti/Tirrena Scavi, si Moara Vlasiei-Ploiesti, construit de asocierea Spedition UMB/Pa&Co International/Euroconstruct '98/Com-Axa.

Valoarea totala a lucrarilor este de 450 milioane euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Vesti bune: Capatul de Vest al A3 ar putea fi gata mai devreme
Setari Cookie-uri