Volkswagen (VW) a cerut vineri demisia directorului general al Fiat, Sergio Marchione, de la conducerea asociatiei producatorilor europeni de automobile ACEA si a amenintat ca ar putea sa se retraga din acest organism, dupa ce managerul italian a atacat politica de preturi a grupului german, scrie Mediafax.
Marchionne a sugerat, potrivit unui articol aparut in New York Times, ca strategia de preturi a VW provoaca "o baie de sange", relateaza Bloomberg.

Publicatia a relatat ca sefi de companii, intre care si Marchionne, presedinte al ACEA, acuza grupul german ca se foloseste de criza datoriilor pentru a-si extinde cota de piata.

"Comentariile arata inca o data ca Marchionne nu este calificat pentru a fi presedinte al ACEA", a declarat purtatorul de cuvant al VW, Stephan Gruehsem, care cere demisia sefului Fiat de la conducerea asociatiei.
El a adaugat ca VW ia in considerare retragerea din ACEA.

Un reprezentant al Fiat din Torino, contactat de Bloomberg, a refuzat sa comenteze.

Disputa scoate in evidenta tensiunile din industria auto europeana, care reflecta criza datoriilor.
VW a raportat joi rezultate trimestriale record, in timp ce Fiat si PSA Peugeot Citroen sunt afectate de agravarea pierderilor in Europa.

Fabricile VW, BMW si Daimler din Europa lucreaza la o capacitate de peste 90%, in timp ce alti producatori europeni au rate de 60%-75%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri