Ford a inceput testele tehnologiilor de comunicare intre masini sau intre masini si infrastructura, pe o flota de 20 de modele S-Max echipate special.

Expertii considera ca drumurile ar putea fi mult mai sigure, iar blocajele din trafic ar putea fi reduse.

Inginerii de la Centrul European de Cercetare Ford din Aachen, Germania si partenerii proiectului de cercetare simTD (Safe Intelligent Mobility – Testfield Germany) vor testa noile tehnologii pe drumuri publice in jurul orasului Frankfurt.

Tehnologiile care fac parte din proiectul simTD sunt Electronic Brake Light, Obstacle Warning system, Traffic Sign Assistant, Public Traffic Management, In-car internet access.

Electronic Brake Light transmite un mesaj de la primul vehicul la cel care il urmeaza daca urmeaza o franare de urgenta.

Obstacle Warning system permite unui vehicul sa informeze alti participanti la trafic de prezenta, pozitia si tipul unui potential obstacol periculos pe sosea.

Traffic Sign Assistant este in continuu contact cu centrele de management de trafic pentru a accesa informatii cu privire la limitele de viteza, restrictii temporare.

Public Traffic Management furnizeaza prognoze de trafic bazate pe informatii complete, precum scenarii de trafic si impactul lor asupra calatoriei.

In-car internet access ii ofera soferului posibilitatea sa isi rezerve si sa plateasca un loc de parcare pe ruta sa.

Fondurile de finantare pentru proiectul simTD sunt de aproximativ 53 de milioane de euro, din care 30 de milioane de euro provin de la Ministerul German al Economiei si Tehnologiei, impreuna cu Ministerul Educatiei si Cercetarii. Proiectul va fi finantat in viitor de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Afacerilor Urbane, precum si de statul Hessen.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Ford Mustang, cel mai vandut coupe sportiv din lume in 2018