Daimler vrea sa construiasca incepand din 2016 autoturisme compacte Mercedes-Benz impreuna cu Infiniti, brandul premium al aliantei Renault-Nissan, potrivit Automotive News.
Primul model va fi un SUV compact fabricat in Europa de Est. Renault-Nissan si Daimler au fost de acord in 2010 cu dezvoltarea si productia de masini mici si motoare.

Mercedes construieste in prezent Clasa B la fabrica din Kecskemet, Ungaria, iar anul viitor ar trebui sa inceapa productia modelului CLA, un sedan coupe (foto).

Producatorul auto vrea sa isi mareasca vanzarile si sa faca brandul mult mai atractiv pentru tineri, extinzand linia de doua modele compacte, Clasa A si B, la cinci modele, printre care un coupe, un SUV si un break sportiv.

Vanzarile anuale pentru modelele compacte Mercedes ar putea atinge 500.000 unitati incepand din 2015. Anul trecut, marca a vandut 178.000 de masini compacte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri