MINI Paceman este primul Sports Activity Coupe din segmentul compact premium.

Cea mai atractiva particularitate a celui de-al saptelea model o reprezinta stopurile care, in premiera pentru MINI, au un design orizontal.

Motoarele pe benzina disponibile pentru MINI Cooper Paceman si MINI Cooper S Paceman si versiunile diesel de la MINI Cooper D Paceman si MINI Cooper SD Paceman acopera puteri cuprinse intre 112 CP si 184 CP. Toate aceste motoare sunt combinate in echiparea standard cu o transmisie manuala cu sase trepte, chiar daca optional este disponibila si o cutie de viteze automata cu sase rapoarte.

Sistemul de tractiune integrala MINI ALL4 se afla in echiparea variantelor MINI Cooper S Paceman, MINI Cooper SD Paceman si MINI Cooper D Paceman. Se intentioneaza si realizarea unei versiuni MINI John Cooper Works Paceman.

Specificatia standard MINI Paceman va include si suspensie sport, cu garda redusa.

MINI Cooper S Paceman accelereaza de la 0 la 100 km/h in 7,5 secunde (cu transmisie automata: 7,8 secunde), pentru a ajunge la o viteza maxima de 217 km/h (212 km/h).

Prin rabatarea scaunelor din spate, capacitatea portbagajului MINI Paceman se extinde de la 330 la un maxim de 1.080 de litri.