Grupul italian Fiat va reduce numarul posturilor de conducere din Europa cu 20%, pentru limitarea pierderilor operationale, a declarat o persoana apropiata situatiei, transmite Bloomberg.
Producatorul auto va elimina circa 110 din 550 de posturi manageriale in regiune, la brandurile Fiat, Alfa Romeo si Lancia, potrivit Mediafax.

Aproximativ 100 din aceste pozitii vor fi eliminate in Italia, iar alte doua surse au precizat ca restructurarea a inceput deja din luna iunie.

Un purtator de cuvand al Fiat a refuzat sa comenteze.

Politicienii si sindicatele preseaza Fiat sa investeasca in Italia, iar grupul a anuntat ca nu va renunta la piata locala, chiar daca este pe cale sa inregistreze in acest an pierderi de 700 de milioane de euro in Europa.

Directorul general al Fiat, Sergio Marchionne, urmeaza sa se intalneasca sambata cu premierul Mario Monti pentru discutarea planurilor companiei in Italia.

"Este o hemoragie controlata. Am lucrat pentru evitarea conflictelor in companie. Numarul exact al directorilor concediati va depinde de decizia pe care Fiat o va lua cu guvernul asupra viitorului plan pentru operatiunile din Italia", a declarat Roberto Granatelli, un lider sindical din Torino.

Fiat a sistat temporar noile investitii in Italia, reducand cheltuielile in Europa cu 500 de milioane de euro in acest an, si a amanat lansarea unor noi modele.

Marchionne nu anticipeaza ca vanzarile europene se se redreseze inainte de 2014 cel mai devreme.

Fiat a anuntat in august ca se concentreaza pe concedieri temporare in vederea reducerii cheltuielilor pe timp de criza.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri