Bulgaria si Qatarul vor continua negocierile pentru formarea unei companii de proiect care sa efectueze lucrarile de constructii, a declarat ministrul dezvoltarii regionale din Bulgaria, Liliana Pavlova, citata de Novinite. Statul arab este interesat de finantarea lucrarii, scrie Mediafax.

Pavlova a precizat ca decizia Turciei de a iesi din proiect nu este inca oficiala.

Turcia si Qatarul s-au angajat la sfarsitul lunii mai sa participe la proiectul autostrazii Ruse - Svilengrad, oras situat la granita Bulgariei cu Turcia si Grecia.

Pavlova a anuntat la inceputul lunii mai ca guvernul de la Sofia cauta solutii pentru un parteneriat public-privat pentru o autostrada intre Ruse - Veliko Tarnovo - Svilengrad - Istanbul.

Autostrada Ruse - Svilengrad ar continua proiectul Coridorului Pan-European 9, conectand podul Giurgiu - Ruse cu Stramtoarea Bosfor.

Premierul Victor Ponta a declarat, in luna iunie, ca Romania va trebui sa continue autostrada de la Ruse la Bucuresti, iar anul acesta va fi finalizat si podul de la Calafat.

"Am raspuns pozitiv, speram ca anul acesta sa se termine podul de la Calafat si e clar ca de la Craiova la Calafat trebuie sa imbunatatim infrastructura. Bulgarii au demarat un proiect care va dura cativa ani pentru o autostrada care vine pana la Ruse si evident ca noi trebuie sa facem restul legaturii spre Bucuresti", a spus Ponta.

Autostrada Ruse - Svilengrad ar avea o lungime de 300 kilometri, strabatand teritoriul Bulgariei de la nord la sud, cu investitii estimate la 750 milioane euro.