"Scopul nostru este sa adaptam productia la cererea in scadere", a afirmat Mundolf intr-un interviu acordat Bloomberg, scrie Mediafax.

Ford, care detine uzina producatoare de automobile de la Craiova, estimeaza ca va inregistra in acest an pierderi de peste 1 miliard de dolari in Europa si investeste totodata pe continent intr-un plan menit sa majoreze cota de piata.

Compania a anuntat recent o noua strategie pentru Europa, care vizeaza introducerea a numeroase modele noi, inclusiv mai multe SUV-uri si gama de automobile sport Mustang.

Citeste si:

Numarul inmatricularilor de autoturisme noi Ford in UE a scazut cu 12,3% in primele opt luni ale acestui an, la aproximativ 625.000 unitati, in timp ce piata europeana s-a contractat cu 7,1%, la 8,268 milioane. Astfel, cota de piata a Ford a coborat de la 8% in ianuarie - august 2011 la 7,6% in acest an.

Potrivit unui comunicat al grupului american, Ford deruleaza trei programe de disponibilizari in Europa, localizate in Germania, Marea Britanie si "restul continentului". Compania ofera pachete compensatorii salariatilor proprii care pleaca voluntar si reduce cheltuielile cu angajatii veniti prin agentii si cu servicii contractate.

Numarul exact al concedierilor nu va fi cunoscut decat peste cateva luni, precizeaza Ford.