Procedura de atribuire a serviciilor de asistenta juridica pentru disputele si litigiile generate de constructia tronsonului de autostrada Cernavoda-Medgidia a fost suspendata de catre Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), pentru nereguli identificate in caietul de sarcini, scrie Mediafax.
Suspendarea a fost decisa dupa ce casa de avocatura Bostina si Asociatii a contestat documentatia emisa de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) pentru atribuirea contractului de achizitie publica avand ca obiect furnizarea de servicii de asistenta juridica pentru reprezentarea CNADNR in instantele arbitrale si de judecata in vederea solutionarii disputelor si litigiilor din cadrul contractului de proiectare si executie a tronsonului de autostrada Cernavoda-Medgidia.

"Am depus contestatia pentru ca, pe de o parte, caietul de sarcini contine prevederi nelegale si discriminatorii, de natura a restrictiona accesul operatorilor economici interesati la procedura de achizitie publica, ceea ce, pe de alta parte, aduce atingeri grave principiilor care guverneaza modalitatea de atribuire a contractelor de achizitie publica", a declarat, intr-un comunicat, avocatul coordonator Doru Catalin Bostina.

CNSC a admis cererea casei de avocatura de a suspenda procedura de atribuire, in stadiul in care se afla, pana la solutionarea cauzei.

Tronsonul Cernavoda-Medgidia al Autostrazii Soarelui a fost deschis in luna iulie, circulandu-se insa pe o singura banda pe sens, in regim de drum national.

Dupa ce Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a reziliat anul trecut contractul cu firma Colas, cea care ar fi trebuit sa realizeze tronsonul de autostrada Cernavoda - Medgidia, a fost organizata o noua licitatie castigata de consortiul Astaldi - Max Boegl, acelasi care lucreaza si la tronsonul Medgidia - Constanta. Semnarea contractului a avut loc in 21 septembrie 2011, iar in 7 octombrie au inceput lucrarile. Cei 20,5 kilometri din acest tronson urmeaza sa fie finalizati complet in ianuarie 2013.

La sfarsitul lunii iulie 2011 au fost inaugurati 21 de kilometri din autostrada, de la Murfatlar la Constanta, iar timp de doua luni circulatia s-a desfasurat pe o singura cale pana la finalul lui septembrie, cand a fost data circulatiei si cealalta cale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri