Salariatii fabricii de cablaje Lisa Draxlmaier Autopart Romania din Pitesti au reluat activitatea dupa o saptamana de greva generala, reprezentantii sindicatelor si patronatul semnand un acord de incetare a conflictului de munca.
Potrivit liderului sindical Sergiu Linca, administratia a acceptat cele mai multe dintre solicitarile formulate de Sindicatul Liber al Lucratorilor din Cablaje, iar angajatii si-au dat acordul sa reinceapa activitatea, scrie Mediafax.

"Am declansat greva generala pe 25 septembrie, dupa esuarea negocierilor dintre patronat si sindicat pe marginea contractului colectiv de munca. Pe lista de revendicari a celor aproape 2.400 de membri de sindicat s-au numarat indexarea salariilor cu rata inflatiei, incheierea unui contract colectiv de munca pe un an, stabilirea normelor de munca prin negociere cu sindicatul si includerea acestora in contractul colectiv de munca", a declarat liderul sindical Sergiu Linca.

Potrivit aceleiasi surse, sindicalistii au mai solicitat ca reprezentantii sindicatului sa faca parte din Comisia de evaluare pentru necorespundere profesionala, iar concedierile colective sa se realizeze in baza unor criterii negociate cu sindicatul.

"Conducerea societatii Lisa a contestat in instanata, in 26 septembrie, legalitatea grevei, dar Tribunalul Arges a respins solicitarea, constatand legalitatea protestului. Ulterior, reprezentantii patronatului si-au exprimat disponibilitatea de a dialoga cu noi, sindicatele, negocierile au fost reluate. Administratia a acceptat cele mai multe dintre solicitarile formulate de Sindicatul Liber al Lucratorilor din Cablaje, iar activitatea a fost reluata azi", a mai declarat liderul sindical Sergiu Linca.

Aproximativ 2.400 de angajati ai companiei producatoare de componente auto Lisa Draxlmaier din Pitesti au intrat, in urma cu aproape o saptamana, in greva generala pe termen nedeterminat, nemultumiti ca patronatul nu a raspuns favorabil solicitarilor care vizau majorari salariale.

Salariatii din schimbul al treilea nu au mai plecat acasa, iar cei din primul schimb au intrat in fabrica, dar nu au inceput lucrul.

Greva generala a fost declansata de Sindicatul liber al lucratorilor de cablaje, majoritar la Lisa Draxlmaier. De asemenea, sindicalistii au cerut acordarea a zece salarii compensatorii pentru angajatii disponibilizati, dar administratia a mentinut oferta din vechiul contract, respectiv ca salariatii disponibilizati sa beneficieze intre unul si sase salarii compensatorii, in functie de vechime.

Tribunalul Arges a decis, joia trecuta, ca greva generala a salariatilor de la firma de cablaje Lisa Draxlmaier, din Pitesti, este legala.
Dräxlmaier detine cinci unitati in Romania, la Satu Mare, Timisoara, Pitesti, Codlea si Hunedoara. Fabrica de la Pitesti este specializata in productia de sisteme electrice.

Grupul german are in total 45 unitati de productie in lume, dintre care 30 in Europa, 5 in Africa, 3 in Asia si alte 7 in America Centrala si de Nord.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri