Grupul italian Fiat vrea sa relanseze discutiile cu General Motors (GM) pentru preluarea producatorului german Opel, proces pe care seful Fiat il vizeaza fara costuri daca GM este dispus sa vanda, scrie cotidianul Il Sole 24 Ore, fara a cita surse.

Planul directorului general al Fiat, Sergio Marchionne, ar fi sa preia Opel la costuri zero, scrie publicatia italiana, citata de MarketWatch, scrie Mediafax.

Propunerea nu a fost prezentata formal grupului american GM, dar Marchionne are conversatii frecvente cu directorul general al GM, Dan Akerson. Producatorul italian ar putea prezenta o oferta pentru Opel doar daca alianta dintre GM si Peugeot ar fi dizolvata.

Fiat a inaintat si in 2009 o propunere de achizitie a Opel.

Opel are un impact negativ asupra rezultatelor GM, iar unii analisti au afirmat ca renuntarea la aceste operatiuni ar fi cea mai buna optiune.

"Planul lui Marchione este de a pune mana pe Opel gratis, nu ca in cazul Chrysler sau a ofertei pentru Opel din 2009", scrie Il Sole 24 Ore.

Fiat a achizitionat o participatie la Chrysler in 2009 in schimbul tehnologiei pentru constructia de masini din clasa mica si a expertizei de management.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
GM vrea sa lanseze in Europa o linie low-cost produsa sub marca Opel