Inmatricularile de autoturisme Dacia in Franta au scazut cu 22,6% in octombrie, la 6.626 unitati, de trei ori mai rapid fata de declinul de 7,8% inregistrat de piata, in timp ce in primele zece luni marca romaneasca a coborat cu 5,1%, la 67,454 unitati, de peste doua ori mai lent ca piata.
Octombrie marcheaza o accelerare a scaderii Dacia in Franta, urmand revenirii pe declin din septembrie. Dacia a coborat in septembrie cu 14,1%, dupa ce incepand din mai recuperase aproape in intregime evolutia slaba inregistrata in primele luni ale anului, potrivit Mediafax.

Dacia trece printr-un proces de innoire a gamei de autovehicule, cu introducerea Dokker si sosirea pe piata a noului Sandero la sfarsitul anului, se arata intr-un comunicat al Renault. Luna octombrie a fost buna din punct de veedere al comenzilor, insa impactul acestora va fi vizibil incepand din decembrie.

Piata franceza a autoturismelor a scazut cu aproape 8% in octombrie, la 162.400 de unitati, iar in primele zece luni ale anului cu 13,3%, la 1,59 milioane de unitati, potrivit unui comunicat al Comitetului Constructorilor Francezi de Automobile.

Cota de piata a Dacia s-a redus in octombrie, de la 4,86% anul trecut la 4,08%. La zece luni, cota de piata a Dacia se afla in urcare, de la 3,87% in ianuarie-octombrie anul trecut la 4,23%.

SUV-ul Duster este cel mai bine vandut model Dacia in primele zece luni, cu 28.782 unitati , reprezentand o cota de piata de 1,8%, si se plaseaza pe locul 12 in top 100 al marcilor de autoturisme. Pe locul 16 se afla Sandero, cu 22.436 unitati si cota de piata 1,4%, iar pe 37 Lodgy cu 10.758 unitati si 0,7% din piata.

Modelul Logan ocupa pozitia 72, cu inmatriculari de 5.377 unitati, reprezentand o cota de piata de 0,3%.

Pe segmentul vehiculelor comerciale usoare, Dacia a scazut cu 68%, la 162 unitati, in timp ce pentru primele zece luni, inmatricularile totalizeaza 3.400 de unitati, cu 19,5% sub nivelul de anul trecut.

Grupul francez Renault, care controleaza Dacia, a avut in octombrie o scadere de 25,5% a inmatricularilor (autoturisme+vehicule comerciale usoare), la 47.045 unitati, in timp ce la zece luni este in declin cu 17,4%, la 470.479 unitati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri