Guvernul roman va sprijini compania Pirelli cu 35 de milioane de euro, bani destinati cresterii de capacitate a productiei fabricii din Slatina, potrivit planului de investitii Pirelli urmand sa investeasca in Romania in urmatorii cinci ani 105 milioane de euro.
Compania Pirelli a anuntat, marti, in timpul vizitei premierului Victor Ponta la Slatina, ca va investi in Romania 105 milioane de euro in urmatorii cinci ani (2013 - 2017), suma adaugandu-se planului de investitii al companiei Pirelli in perioada 2005 - 2014, in valoare de 450 milioane euro, ajungand astfel sa investeasca in total aproximativ 555 de milioane de euro, scrie Mediafax.

Premierul Victor Ponta a declarat ca statul roman participa la noua investitie Pirelli cu 35 de milioane de euro, in conformitate cu legislatia europeana.

"Vreau sa spun ca ne aflam intr-o perioada in care guvernele din toata lumea, incepand de la cele mai mari, de la cele mai dezvoltate, au nevoie de nume mari, de nume consacrate, iar Pirelli este un brand mondial si sunt mandre sa vada investitii de genul celei facute de Pirelli, aici, la Slatina transformandu-se in realitate. Am apucat sa vad aceasta idee de la bun inceput si recunosc ca realizarile de pana astazi au depasit, pentru mine, probabil si pentru altii cele mai frumoase asteptari. Noul proiect de investitii, asa cum a fost prezentat, presupune o investitie de 100 de milioane de euro, 500 de noi locuri de munca, iar pentru acest nou proiect statul roman participa, in conformitate cu legislatia europeana, cu o suma de aproximativ 35 de milioane de euro. Statul roman este oricum un beneficiar pentru ca acesti 35 de milioane de euro se vor intoarce in anii viitori prin taxe, impozite, dincolo de avantajul imediat al crearii noilor locuri de munca, aici, direct, la Pirelli", a declarat Victor Ponta.

Premierul a mai spus ca investitiile de genul celei de la Slatina ar trebui incurajate de toate institutiile statului, atat cele centrale, cat si cele locale.

"Este in interesul Guvernului, al judetului, al municipiului Slatina sa sprijine oricand compania Pirelli si companii la fel de serioase si de apropiate de tara noastra si ca dincolo de recunostiinta si de multumiri, am o datorie speciala pentru Pirelli, am imprumutat in activitatea mea un slogan acare este al lui Pirelli - power is nothing without control - si am incercat sa il folosesc in toate domeniile in care am activat, sper sa nu trebuiasca sa platesc drepturi de autor pentru asta", a mai spus Victor Ponta.

La finalul conferintei de presa, premierul i-a transmis directorului Pirelli ca, daca este nevoie de un pilot de incercari el este oricand dispus sa accepte.

Cei 105 milioane de euro vor fi investiti in vederea cresterii suprafetei fabricii de anvelope de la 180.000 de metri patrati in prezent, la 200.000 metri patrati in 2017, precum si dezvoltarii capacitatii de productie.

Totodata, noul plan de investitii va crea 500 de locuri de munca pana in anul 2017. Unitatea de productie de anvelope de la Slatina va deveni cea mai mare fabrica Pirelli din intreaga lume, dupa extinderea capacitatii de productie in urma unei investitii de 105 milioane euro pana in anul 2017, a afirmat, marti, directorul tehnic al grupului Pirelli, Maurizio Boiocchi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri