Premierul Victor Ponta a declarat la Mioveni la inaugurarea noului drum de acces cu regim de autostrada, care face legatura intre Uzinele Dacia de la Mioveni si DN 73, ca isi doreste ca uzina sa produca, iar angajatii societatii sa circule pe noul drum "inca 50 de ani sau 100 de ani".

"Imi doresc ca pe viitor astfel de proiecte sa se realizeze mult mai repede si mult mai bine.(...) A trebuit sa treaca multi ani, sase ani, aproape un kilometru pe an. Eu cred ca lucrurile se pot face mult mai repede si mult mai bine.(...) Imi doresc ca pe acest drum pe care il inauguram astazi sa vina inca 50 de ani sau 100 de ani angajatii de la Dacia Renault si sa ramana in continuare Mioveniul ceea ce a reprezentat pentru Romania, un oras care e cunoscut si este apreciat nu numai in Romania, ci in intreaga Europa pentru ceea ce se produce si se intampla aici", a declarat Victor Ponta, potrivit Mediafax.

La eveniment au mai fost prezenti ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, si fostul premier Calin Popescu Tariceanu, care a aprobat, in anul 2005, initierea proiectului noii cai de acces catre Uzinele Dacia.

"Ma bucur sa vad ca peste ani samanta sadita de mine a rodit asa de frumos (...). Prezenta noastra aici este expresia faptului ca vrem sa marcam finalizarea unui proiect care a inceput in toamna anului 2005, dupa inundatii. Atunci am luat hotararea sa construim acest drum, care sa faciliteze aprovizionarea intreprinderii Dacia, ca o expresie a parteneriatului intre autoritati si un astfel de investitor", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

Primul-ministru Victor Ponta a sosit, miercuri, cu elicopterul pe stadionul orasenesc din Mioveni, judetul Arges, si s-a intalnit la sediul Uzinei Dacia din Mioveni cu Jerome Olive, directorul general Dacia si Grup Renault in Romania si cu Nicolae Pavelescu, liderul Sindicatului Automobile Dacia, iar ulterior a participat la inaugurarea portiunii de legatura a DN 73 cu DN 73D, la Mioveni, la sensul giratoriu de la Uzina Automobile Dacia Renault, premierul fiind insotit de Daniel Constantin si Calin Popescu Tariceanu.

Obiectivul are o lungime totala de 7,28 kilometri si consta in largirea la patru benzi de circulatie a DN 73 (in lungime de 4,1 kilometri) si a drumului de legatura cu DN 73D (in lungime de 3,28 kilometri), largirea podului peste Valea Pauleasa pe partea dreapta si a podului peste raul Doamnei pe partea stanga, precum si realizarea pe drumul de legatura a unui pod peste raul Targului cu trei deschideri. Valoarea totala a investitiei se ridica la peste 70 de milioane de lei, potrivit reprezentantilor Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, iar in acest moment mai sunt in executie lucrari de modernizare la alte doua tronsoane de pe DN 73, unul cuprins intre kilometrii 1 si 7, iar celalalt intre kilometrii 11 si 13, valoarea lucrarilor fiind de 17,5 milioane de lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Prima Dacia electrica va avea 45 de cai putere