Grupul francez PSA Peugeot Citroen va suplimenta reducerile de personal cu inca 1.500 de posturi pana in 2014, pe langa cele 8.000 de concedieri anuntate in iulie, din cauza scaderii abrupte a vanzarilor de masini din Europa, care vor ajunge in acest an la cel mai redus nivel din 1995, scrie Mediafax.

Taierile vor fi realizate prin neinlocuirea angajatilor care vor parasi compania in urmatorii doi ani, a declarat Jonathan Goodman, purtatorul de cuvant al PSA, citat de Bloomberg.

Actiunile Peugeot au urcat la Paris cu pana la 8,1% dupa efectuarea anuntului, cea mai importanta crestere din ultimele 5 luni, dupa un declin de 50% pe ansamblul acestui an. Valoarea de piata a companiei, al doilea producator auto din Europa dupa Volkswagen, este de numai 1,8 miliarde euro.

PSA a pregatit pentru urmatorii doi ani reduceri de personal de 11.200 de posturi la operatiunile din Franta, reprezentand 17% din angajati pe plan local.

De asemenea, compania va inchide o fabrica in apropiere de Paris, decizii controversate si delicate din punct de vedere politic, care au cauzat tensiuni intre Guvern si conducerea Peugeot.

Grupul are peste 200.000 de angajati la nivel mondial.

Pe langa aceste masuri, Peugeot a inceput o campanie de vanzare a activelor neesentiale si negociaza o alianta strategica cu General Motors.
Compania vinde 75% din divizia de camioane Gefco catre o companie feroviara din Rusia, pentru 800 milioane euro, si a vandut de asemenea sediul din Paris.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Scrisoarea de intenţie: de domeniul trecutului sau încă o necesitate?
Setari Cookie-uri