Toyota a lansat in Romania modelul Prius Plug-in Hybrid la un pret de 43.900 euro cu TVA, fiind cel mai scump hibrid din gama sa.

Modelul are emisii de 49 g CO2/km si o autonomie in modul 100% electric (EV) de 25 km pentru o viteza de maxim 85 km/h si autonomie totala de 1.200 km. In 90 de minute, masina poate fi reincarcata complet la o priza conventionala.

Dupa epuizarea autonomiei EV, sistemul HSD va continua sa asigure un consum de combustibil de 3,7 l/100 km si un nivel de emisii de CO2 de numai 85 g/km.

Masa modelului Prius Plug-in Hybrid este de 1.425 kg, cu 55 kg mai mult decat la modelul Prius standard, masa noului acumulator cu ioni de litiu a fost redusa la 80 kg, cu 38 kg mai mare decat la acumulatorul hibrid nichel-metal al modelului Prius standard.

Noul model poate transporta 5 persoane, iar capacitatea portbagajului este de 443 de litri cu scaunele din spate nerabatate, cu doar 2 litri mai putin decat la modelul Prius standard. Cu bancheta spate rabatata fractionat 60:40, astfel incat sa se obtina o podea plata pentru spatiul de incarcare, capacitatea totala a portbagajului ajunge la 1.120 litri.

Grupul motopropulsor pentru Hybrid Synergy Drive (HSD) genereaza o putere totala a sistemului de 136 DIN CP, permite un consum de combustibil de 2,1 l/100 km in ciclul combinat pentru omologare europeana si un nivel al emisiilor de CO2 de 49 g/km.

Toyota Romania a instalat in fata showroom-ului din Pipera si o statie electrica de incarcare ENEL.

Vanzarile de masini hibride Toyota au depasit anul acesta 60 de unitati. Modelul Prius a fost vandut in 16 exemplare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Toyota sustine ca NU exista cerere pentru masini electrice