Reprezentantii Sindicatului Automobile Dacia au spus ca a fost intrerupt lucrul la sectiile caroserie, montaj si vopsitorie, salariatii solicitand sa se respecte Contractul Colectiv de Munca, scrie Mediafax.

"Salariatii erau nemultumiti de decizia administratiei de a-i trimite in concediu fara plata in zilele de 3 si 4 ianuarie 2013, solicitand sa fie platiti cu 85 la suta din salariu pentru perioada respectiva. Alte nemultumiri sunt legate de modul in care sunt stabilite perioadele de concediu de odihna. Este vorba de trei sectii mari ale uzinei in care s-a oprit lucrul spontan, iar oamenii au spus ca vor relua lucrul cand va fi respectat Contractul Colectiv de Munca", a declarat vicepresedintele Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache.

Conducerea uzinei a luat act de nemultumirea salariatilor si s-a declarat de acord sa plateasca angajatilor 85 la suta din salariu in cele doua zile, conform Contractului Colectiv de Munca, a precizat Ion Iordache.

Angajatii Dacia vor putea opta, pentru 3 si 4 ianuarie, cand activitatea de productie va fi oprita, intre a primi 85% din remuneratia aferenta celor doua zile si a intra in concediu de odihna, platit integral, a anuntat constructorul auto, dupa un protest al salariatilor companiei.

"Pentru a nu acumula stocuri la inceputul anului, in zilele de 3 si 4 ianuarie 2013 nu se vor fabrica vehicule, iar salariatii din sectoarele aferente activitatii de fabricatie vehicule vor ramane la domiciliu. Pentru a proteja veniturile angajatilor, resursele lor si ale companiei, s-a decis ca salariatii sa aiba posibilitatea de a alege intre concediu de odihna, platit 100%, si plata cu 85%. Uzina Mecanica si Directia Logistica au o activitate sustinuta, dar persoanele din aceste sectoare care nu vor lucra in datele de 3 si 4 ianuarie vor intra in acelasi sistem ca si la Uzina Vehicule", a comunicat Directia Comunicare Dacia.

Angajatii din trei sectii ale Uzinei Dacia au oprit activitatea miercuri, timp de patru ore. Reprezentantii sindicatelor au declarat ca salariatii sunt nemultumiti ca in 3 si 4 ianuarie sunt nevoiti sa stea in concediu fara plata si vor ca in cele doua zile sa fie platiti cu 85% din salariu.