Noua drumuri nationale sunt inchise din cauza viscolului

Noua drumuri nationale din judetele Bacau, Vaslui, Vrancea, Botosani, Calarasi si Giurgiu sunt inchise din cauza viscolului.

Potrivit Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, sunt inchise traficului rutier DN 11A Podu Turcului (judetul Bacau) -Barlad (judetul Vaslui), DN 23A Milcovul - Tataranu, DN 23B Maicanesti - Ciorasti, DN 2N Bogza - Dumbraveni (judetul Vrancea), DN 24A Murgeni - Ranzesti, DN 26 Blagesti - Murgeni (judetul Vaslui), DN 24C Manoleasa - Radauti Prut (judetul Botosani) si DN 41 Oltenita (Calarasi) - Daia (Giurgiu).

Drumurile au fost inchise din cauza viscolului, viteza vantului atingand la sol 50-70 de kilometri pe ora, potrivit Mediafax.

Totodata, Centrul Infotrafic din Politia Romana a anuntat ca DN 2L Tisita – Panciu, in judetul Vrancea, a fost inchis joi, de la ora 8.00, din cauza viscolului.

In judetul Calarasi, DN 3 Fundulea - Lehliu - Calarasi a fost deblocat joi la ora 8.00 pentru autoturisme, fiind restrictionata circulatia pentru masinile de peste 3,5 tone, potrivit Centrului Infotrafic.

In judetul Mures, traficul rutier pe DN 15, intre Ungheni si Iernut, este ingreunat din cauza cetii dense, care reduce vizibilitatea sub 50 de metri.
Avertizarea cod portocaliu de viscol a fost prelungita joi, pana la ora 13.00 in judetele Braila, Buzau si Ialomita si pana la ora 10.30 in Galati si Vrancea.

Potrivit avertizarii nowcasting cod portocaliu, emisa joi dimineata de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), in judetele Braila, Buzau si Ialomita, intre orele 9.00 si 13.00 va ninge, iar vantul va prezenta intensificari sustinute, cu viteze de peste 70 de kilometri pe ora la rafala, temporar viscolind si spulberand zapada. Vizibilitatea va fi scazuta local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri.

De asemenea, judetele Galati si Vrancea sunt sub avertizare cod portocaliu de viscol pana la ora 10.30.

Avertizarea cod portocaliu de viscol emisa miercuri pentru judetele Constanta, Tulcea, si Calarasi a fost ridicata joi dimineata.

Avertizarea cod galben de ninsori si vant puternic emisa marti pentru Dobrogea, sudul si estul Munteniei si sudul Moldovei ramane in vigoare pana joi, la ora 20.00.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri