Intelegerea trebuie mai intai aprobata de un judecator federal din California si include plati in numerar catre clienti, scrie Mediafax.

Firma de avocatura Hagens Berman, care reprezinta reclamantii, a precizat ca platile convenite in acord sunt evaluate la 1,2-1,4 miliarde dolari.

Toyota a rechemat pentru reparatii peste 10 milioane de automobile in perioada 2009 - 2010, in principal pentru probleme tehnice care ar fi putut cauza accelerarea neintentionata a masinilor. Compania inca se confrunta cu consecintele campaniei uriase de rechemari, avand in derulare numeroase procese.

Citeste si:

Actiunile Toyota au crescut cu 3% pe bursa de la Tokyo, la cel mai ridicat nivel din ianuarie 2010, dupa ce compania a estimat miercuri intr-un comunicat ca vanzarile au crescut in acest an cu 22%, la 9,7 milioane de unitati, un nou record, si vor avansa anul viitor cu 2%.

Pe langa provizionul de 1,1 miliarde de dolari constituit pentru intelegerea cu grupul de clienti reprezentati de Hagens Berman, Toyota a estimat la 2 miliarde de dolari cheltuielile pentru campania de rechemari.