13 Mai 2006

Nou motor cu opt cilindri pentru segmentul de lux



Acum, 4.2 FSI este disponibil ºi pentru Audi A6 ºi A8
Unul din cele mai moderne motoare din categoria celor cu opt cilindri este acum disponibil ºi la gamele Audi A6 ºi Audi A8. Propulsorul 4.2 FSI, foarte apropiat de versiunea V8 de mare turaþie aflat pe modelul Audi RS 4, dezvoltã o putere considerabil mai mare decât cei 335 CP ai predecesorului. Cu ajutorul injecþiei directe de benzinã, motorul genereazã acum 350 CP. În acelaºi timp, consumul de combustibil a scãzut cu aproape 10 procente. Puterea considerabilã a propulsorului cu opt cilindri este transferatã printr-o cutie de viteze Tiptronic cu ºase trepte ºi printr-o transmisie integralã permanentã quattro.

Noul motor este disponibil pe generaþia 2007 a întregii game Audi A6, precum ºi pe versiunea standard, respectiv cea cu ampatament lung ale modelului Audi A8.

Versiunea A6 3.0 TDI quattro va beneficia de mai multã putere - în viitor, la fel ca ºi la Audi A8, propulsorul va genera 233 CP, faþã de 225 CP ai generaþiei anterioare.

Acum, ambele game vor fi echipate cu senzaþionalul sistem de parcare Audi, care ajutã ºoferul prin intermediul unei camere video cu razã mare de acþiune. Imaginile nedistorsionate conþin linii de ghidare care indicã direcþia pe care trebuie s-o urmeze vehiculul ºi distanþa pânã la obstacole, toate acestea pe baza unui unghi de virare. Sistemul a fost probat deja pe modelul Audi Q7 ºi a primit o sumedenie de aprecieri din partea presei la lansare.

Cel aflat la volanul modelului Audi A8 beneficiazã acum de un monitor central cu diagonala de 12,5 centimetri chiar ºi în dotarea standard, faþã de ecranul de 7,5 centimetri cum era la versiunea anterioarã. ªoferul are avantajul afiºãrii informaþiilor de navigaþie, de consum ºi de distanþã pe un ecran mai mare. În paralel sunt afiºate ºi alte informaþii pe ecranul color.

Pasagerii aflaþi pe bancheta generaþiei 2007 a versiunilor Audi A8 ºi A8L vor beneficia de sistemul "Rear Seat Entertainment plus" creat de quattro GmbH, prin care au posibilitatea de a se uita la televizor prin monitoarele aflate în tetierele scaunelor faþã. Sistemul este operaþional prin telecomandã.



Citeste si