Politistii au aplicat 712 sanctiuni contraventionale soferilor opriti de filtrele rutiere instituite pentru verificarea in trafic a autovehiculelor din punct de vedere al echiparii pentru sezonul rece.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de conditiile meteorologice specifice sezonului rece, 1.182 politisti (din care 455 politisti de la rutiera, 698 politisti de ordine publica si 29 politisti din cadrul altor structuri) au actionat in filtre constituite in scopul verificarii in trafic a autovehiculelor care nu sunt dotate cu anvelope de iarna, lanturi sau alte dispozitive antiderapante omologate, scrie Mediafax.

Politistii au aplicat 712 sanctiuni contraventionale, dintre care 11 conducatorilor auto care au circulat pe drumurile acoperite cu zapada, gheata sau polei fara a-si echipa automobilele cu anvelope de iarna, zece sanctiuni contraventionale administratorilor de drumuri, iar 691 pentru alte abateri la normele rutiere.

In perioada 5 decembrie 2012 - 11 ianuarie, in filtrele rutiere au fost aplicate 15.092 de sanctiuni contraventionale, din care 15.047 conducatorilor auto (413 pentru lipsa anvelopelor de iarna, 284 pentru lipsa dispozitivelor omologate si 14.350 pentru alte abateri), iar in 45 de cazuri li s-au aplicat sanctiuni contraventionale administratorilor drumurilor.

Politistii rutieri, sub coordonarea Directiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, continua activitatile preventive pentru combaterea evenimentelor rutiere grave.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
"Parcagii" din centrul Bucurestiului, amendati de Politia Capitalei