Grupul intentioneaza sa elimine 7.500 de locuri de munca in Franta pana in 2016, a declarat Sophie Chantegay, purtator de cuvant al Renault, scrie Mediafax.

Chantegay a precizat ca 5.700 de posturi vor fi desfiintate in urma plecarilor naturale din companie ale unor angajati, care nu vor mai fi inlocuiti.

Directorul general al Renault, Carlos Ghosn, a declarat marti, la salonul auto de la Detroit, ca piata auto europeana se va contracta in acest an cu 3%, dupa ce in 2012 vanzarile au atins minimul ultimilor 20 de ani.

PSA Peugeot Citroen, Ford Motor si General Motors reduc la randul lor forta de munca din Europa si inchid fabrici pentru a reactiona la prabusirea cererii.

Citeste si:

"Daca va fi semnat un acord cu sindicatele, reducerea locurilor de munca nu va necesita inchiderea vreunei fabrici sau concedieri", a declarat Gerard Leclercq, directorul operatiunilor Renault in Franta.

Renault a informat marti sindicatele ca restructurarea este necesara pentru echilibrarea financiara a activitatilor grupului in Franta, a aratat Leclercq intr-un comunicat. Ghosn a precizat marti ca Renault nu va inchide vreo fabrica in Franta.

Peugeot desfiinteaza 11.200 de locuri de munca in Franta si inchide o fabrica de langa Paris. GM va inchide o fabrica din Germania, unde lucreaza 3.100 de angajati, in timp ce Ford va inchide trei uzine in Europa, desfiintand 5.700 de posturi.