LeasePlan Romania, unul dintre lideri pietei locale de leasing operational, a inregistrat la finalul anului 2012 o cifra de afaceri de 39,6 milioane de euro, in crestere cu 30% fata de 2011.
Aceeasi crestere a fost inregistrata si in privinta portofoliului LeasePlan, valoarea acestuia majorandu-se cu 24% in 2012 fata de aceeasi perioada a anului 2011, ajungand la 71,6 milioane de euro.

Pentru 2013, compania anunta spune ca va investi aproximativ 20 de milioane euro in achizitia de noi autovehicule. LeasePlan detine o cota de piata de aproximativ 17%.

"Anul trecut LeasePlan si-a majorat afacerile datorita faptului ca multe companii au considerat ca este momentul sa treaca la externalizarea administrarii parcurilor auto prin leasing operational, desi pana in 2012 au preferat sa cumpere autovehiculele. Astfel, criza economica a impus o abordare pragmatica din partea companiilor in privinta costurilor. 2012 a insemnat cresterea organica a flotelor clientilor existenti, dar si atragerea de clienti noi", a afirmat Bogdan Apahidean (foto), director general LeasePlan Romania.

In privinta numarului de autovehicule administrate, LeasePlan a depasit cu aproximativ 100 de unitati targetul estimat pentru 2012. Astfel, la sfarsitul anului trecut, numarul total de autovehicule aflate in administrarea LeasePlan era de 7.507, in crestere cu 20% fata de 2011, compania detinand si cea mai mare flota proprie, de 6.667 de autovehicule.

Din totalul de autovehicule aflate in flota LeasePlan, 6.609 sunt in sistem full operational leasing, in vreme ce 58 sunt in sistem net operational leasing (pentru care s-a asigurat doar finantarea). Pentru restul de 840 de autovehicule, LeasePlan asigura doar serviciile de gestionare a flotei.

"Pentru 2013, ne-am planificat o crestere a flotei de autovehicule pana la un nivel de 8.400 de unitati in administrare si ne propunem sa investim circa 20 milioane euro in achizitia de autoturisme si autovehicule comerciale usoare", a declarat Bogdan Apahidean (foto), director general LeasePlan Romania.

LeasePlan Romania are in portofoliu peste 170 de companii din domenii precum industria energetica, servicii financiare, FMCG, IT&C, industrie si nu numai: OMV Petrom SA, CEZ Romania, E.ON Moldova Distributie, Bancpost, Ursus Breweries, Coca-Cola HBC Romania, IBM Romania si Silcotub.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri